Ont­dekkingstocht door Hoofd­dorp: De Heiman­shof doet ook mee!

op .

Doe zater­dag 30 sep­tem­ber iets bij­zon­ders: ga op ont­dekkingstocht in Hoofd­dorp. Maak een tour door de brandweerkaz­erne, ga op bezoek bij de burge­meester, speel lev­end strat­ego of ga rond mid­der­nacht op boot­camp. Iedereen kan 24 uur lang mee­doen met de meest uiteen­lopende activiteiten.

Ook De Heiman­shof doet mee. Vanaf 13.00 uur zijn er rondlei­din­gen, is er een speur­tocht voor kinderen en een work­shop ‘Van graan tot pizza’ waarin kinderen pizza leren bakken in de leemoven.

De Heiman­shof is nr. 28 van het pro­gramma. Het hele pro­gramma is te down­loaden op hlm​rmeer​.nl/​n​l​/​o​n​t​d​e​k​-​h​o​o​f​d​d​o​r​p

Zondag 10 sep­tem­ber Oogst­feest

op .

Gezel­lig samen oog­sten, koken en eten. Aanstaande zondag is het weer zover, ons jaar­lijkse OOGST­FEEST. Alle mensen die De Heiman­shof een warm hart toe­dra­gen zijn van harte welkom: vri­jwilligers, Stru­inkids, Green­Teens, dona­teurs, tuin­groepen, buurt­be­won­ers. Ook de part­ners van onze vri­jwilligers en de (groot)ouders/broertjes/zusjes van de jeug­dle­den zijn welkom. Meld je voor 8 sep­tem­ber aan bij Ans: Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken. en laat weten wat je wilt gaan maken en met hoeveel mensen je wilt komen.

We begin­nen om 13.30 uur met het oog­sten uit de tuinen en het klaar­maken van de gerechten. We reke­nen erop dat zoveel mogelijk mensen – jong en oud — mee komen helpen met de voor­berei­din­gen.

Als je mee­helpt met koken, mag je gratis meeeten. Bij mensen die alleen mee komen eten, komen we met de pet langs om de kosten van de maaltijd te drukken.
Als een gast dona­teur wordt op 10 sep­tem­ber, mag hij ook gratis meeeten!

Aan­melden via de web­site www​.deheiman​shof​.nl

De gas­ten (mee-​eters, niet kok­ers) zijn welkom vanaf 17.00 uur.

We reke­nen op mooi weer, zodat we net als vorig jaar aan een lange tafel kun­nen aan­schuiven. Een open­lucht maaltijd!

Wat neem je mee?
• Een bord, bestek, een soep­kom en een beker/​glas voor jezelf en je gast(en).

Wat hebben we ook nodig?
• Sni­j­plankjes, sni­jmessen
• Opschep­le­pels
• Staafmixer/​keukenmachine
• Aardappelschilmesje/​dunschiller
• Schalen
• Kook­toestellen (bijv. camp­ing­gas)
• (verse) kruiden
• Ver­lengs­no­eren
• (tuin)Stoelen
• Muziekin­stru­menten (gitaar, fluit, viool …..)
• Tafelk­le­den

Neem mee wat je handig vindt. Als je nog leuke recepten hebt om eventueel klaar te maken van gerechten met groen­ten uit onze tuin­t­jes, laat het ons weten. Ver­tel ook wat voor spullen je mee­neemt. Dan weten we gelijk of we genoeg hebben.


Park­eren kan NIET op het ter­rein van De Heiman­shof maar wel bij de nabij gele­gen sporthal of in de par­keer­vakken op de straat.

Het oogst­feest is een co-​productie van de Inspi­ratiecom­misie en Jeugdcommissie.Zondag 24 sep­tem­ber: Burendag bij De Heiman­shof

op .

De Heiman­shof nodigt haar buren uit om op zondag 24 sep­tem­ber naar de tuin te komen.

Het is dan Nationale Burendag. Een mooie gele­gen­heid om de tuin te leren ken­nen, als u er nog nooit geweest ben. Kent u de tuin wel, dan kunt u geni­eten van de herf­st­tooi met de vele zaden, vruchten en pad­den­stoe­len. Er staat koffie, thee en limon­ade voor u klaar.

De kinderen kun­nen lekker ont­dekken en spe­len in de Stru­in­tuin en de vol­wasse­nen kri­j­gen een rondlei­d­ing of kun­nen mee­helpen met klussen in de tuin. Er is altijd van alles te doen.

De tuin is open van 13.00 tot 17.00 uur.

Vri­jwilligers gezocht voor col­lecteren

op .

Van 610 juni is de Oranje Fonds col­lecte. Het Oranje Fonds is opgericht door onze kon­ing en koningin voor het onder­s­te­unen van sociale ini­ti­atieven.
We mogen col­lecteren op de vertrekhal van luchthaven Schiphol. Het mooie van deze col­lecte is dat 50% van de opbrengst naar de Heiman­shof gaat.
Om van de col­lecte een suc­ces te maken hebben we jouw hulp nodig, dus meld je nu aan via de onder­staande con­tact informatie.

Dins­dag 6 juni 12:0018:00
Woens­dag 7 juni 09:0018:00
Zater­dag 10 juni 09:0017:00


Aan­melden kan bij Franke van der Laan: 0648226490 of Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken.