13 mei: Nestkas­ten­con­t­role :oogst van het voorjaar

op .

Delen

Voor kinderen ( van 6 tot 80 jaar) is er niets mooiers om het voor­jaar te beleven dan om mee te doen met de jaar­lijkse telling van de jonge vogelt­jes in de eigen nestkas­ten.
De kinderen van De Heiman­shof jeugd­clubs bouwen als jaren­lang nestkast­jes in de win­ter. Inmid­dels hangen er 150 in 6 bossen en parken hangen (en nog meer in de eigen tuin). En hoewel het spreek­wo­ord zegt dat alle vogels in mei een ei leggen, hebben de meeste jon­gen half mei al zoveel veren dat ze geen kou­vat­ten als we komen kijken met hoeveel ze zijn. Ook kun­nen ze dan nog niet zo goed vliegen dat ze al weg zijn. Op 13 mei gaan we daarom op pad om de ‘oogst’ van dit jaar te bek­ijken en te tellen. Op woens­dag 10 mei gaan we alvast oefe­nen in De Heiman­shof hoe dat gaat met lad­ders en dek­selse dek­sels los­maken.
Kinderen liefst met (groot) oud­ers die ook een keer de span­ning mee willen maken van of er jon­gen in zit­ten, hoeveel en van welke soorten, kun­nen mee ter ken­nis­mak­ing.

Infor­matie en opgave via: Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken. of 0648226490