Basis­cur­sus Deter­mineren op De Heimanshof

op .

Delen

Op dins­dag 17 april start een basis­cur­sus deter­mineren van planten op De Heiman­shof in Hoofd­dorp. In de cur­sus leert u hoe u een plant op naam brengt en leert u kijken naar de belan­grijk­ste ken­merken van een plant. Na de cur­sus kunt u de belan­grijk­ste planten­fam­i­lies onder­schei­den en weet u van veel planten in welke fam­i­lie ze thuishoren. U leert een aan­tal algemene soorten ken­nen die je in de Haar­lem­mer­meer en ver daar­buiten kunt tegenkomen.

De cur­sus begint met een the­o­retis­che inlei­d­ing waarna u al snel prak­tisch aan de slag gaat met een loepje en een determinatieboek/​app. Het deter­mineren vindt ook in de tuin zelf plaats. U heeft geen voorken­nis nodig, maar wel nieuws­gierigheid en ent­hou­si­asme voor de natuur!

De cur­sus­data zijn dins­dag 17 april, 1 mei, 15 mei en 29 mei van 19.30 tot 22.00 uur. Locatie: de Kijk­doos van De Heiman­shof, Wieger Bruin­laan 1 in Hoofd­dorp. De cur­sus is gratis voor leden van De Heiman­shof en niet-​leden betalen € 25 euro. Voor meer infor­matie en aan­meld­ing kunt u con­tact opne­men met Jeroen Warmer­dam, Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken.