Ver­slag lente­fes­ti­val (en foto’s!)

op .

Delen

Zondag 3 juni waan­den de ongeveer 130 bezoek­ers zich in een andere wereld toen zij het Lente­fes­ti­val in De Heiman­shof bezochten. Het thema was dan ook ‚Pla­neet Heiman­shof ‚, een plek waar alles draait om groen en doen.

Het Lente­fes­ti­val werd offi­cieel geopend door Jeroen, die een prachtig lied ten gehore bracht en een prachtige vlin­der — Laeti­tia — die te voorschijn kwam uit haar ‚groene cocon’.

Naast de rondlei­din­gen langs de vele hon­der­den soorten wilde planten waren er twee speur­tochten door de tuin langs planten en vogels. In de kruiden­tuin kon men geni­eten van pesto van zeven­blad, dumplings gevuld met groen uit de tuin en heer­lijke groene smooth­ies, gemaakt door de Green­Teens. Verder was er een work­shop en exposi­tie over botanisch teke­nen en wer­den er pizza’s gebakken in de hout­gestookte leemoven. Bij Nol in de bijen­stal kwa­men bezoek­ers voor de uit­leg over het leven van de bijen en het maken van de hon­ing. De kinderen kon­den de bijen­dans doen en van bijen­was kaarsen maken. Pijl en boog maken, voel­dozen met voor­w­er­pen uit de natuur, zaad­bom­met­jes maken en bel­len­blazen met wilgen­takken, het was alle­maal mogelijk in en rond De Struintuin.

Op het ter­ras bij De Kijk­doos kon men geni­eten van een kopje kruiden­thee en viool­muziek, gespeeld door Kiki en Thirza.

En dan was er nog ‘foto in het groen’ waar bezoek­ers op de foto gezet kon­den wor­den ‘ín’ een lijst die spe­ci­aal daar­voor gemaakt was. Zie de resul­taten. Klik op een foto om deze te ver­groten, dan klikken op 3-​punt (rechts­boven) om te down­loaden. Let wel: de foto’s bli­jven uiter­lijk t/​m 21 juni beschikbaar.