Droogte in de tuin

op .

Delen

We zijn een natu­ur­tuin, dus meestal laten we de natuur ‘begeleid’ zijn gang gaan. Maar inmid­dels is de aan­houdende droogte (in 3 maan­den 12 mm regen..) een serieus prob­leem geworden.

Naast het ver­sneld bloeien en zaad zetten en het feit dat de hele tuin geel wordt, gaan de laat­ste weken ook steeds meer bomen en stru­iken dood zoals de kurkeik, de nieuwe gaspel­doorn, de twee moeras­ci­pressen op het gazon voor de tuin, de appel­boom van 50 jaar oud naast de Kijk­doos en twee nieuwe vuil­boom­p­jes. Het lijkt nog maar het begin te zijn.

Ook gaf de pomp die de beek op niveau hield de geest. De mon­teur con­cludeerde dat er niets meer aan te doen is. De beek zakt met dit weer 5 tot 7 cm per dag. Na 10 dagen ston­den de beek en ook de halve vijver droog. Gelukkig vond Carl een nieuwe oploss­ing. Het blijkt dat de ijsvo­gelpoel op het niveau van de Hoofd­vaart staat en ook daarmee in verbind­ing. Met het dom­pelpom­pje uit de bijen­stal kun­nen we nu de beek een beetje op niveau houden. Daar moet snel een nieuwe oploss­ing voor komen. Eigen­lijk moet de hele tuin bijna elke dag water hebben maar dat is niet te doen. Met kunst en vlieg­w­erk sproeien we wat we kunnen.