Fos­sie­len zoeken op de Maasvlakte, zondag 23 september

op .

Delen

Speuren in het verleden en een dynamis­che blik in het heden en de toekomst. Deze excur­sie mag je niet mis­sen! Op zondag 23 sep­tem­ber gaan we op het strand van de Maasvlakte op zoek naar fos­sie­len van duizen­den jaren geleden.

Fos­sie­len­ex­pert Wal­ter Lan­gen­doen is onze gids. Hij zoekt dagelijks naar fos­sie­len op het Maasvlak­tes­trand. Zijn verza­mel­ing vond­sten omvat o.m. hye­nakeu­tels (zie foto), mam­moet­bot­ten, woel­muiskies­jes en nog veel meer. Iedereen mag mee, niet-​leden moeten een ger­ing bedrag betalen.

Aan­melden ver­plicht! Uiter­lijk woens­dag 19 sep­tem­ber op lijst of bij Ans (tel 06 20002896, mail Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken.)

De start is in het infor­matiecen­trum Future­Land, Rotterdam

Het infor­matiecen­trum staat mid­den in het havenge­bied met uitzicht op de con­tain­ert­er­mi­nals van de toekomst. In dit cen­trum is van alles te zien, te doen en te leren over de aan­leg en inricht­ing van Maasvlakte 2. Wal­ter zal jul­lie tips en tricks geven voor het zoeken van fos­sie­len en enkele voor­beelden laten zien. Via deze link kom je bij een film­pje met alvast een voor­proe­fje: future​land​.nl/​a​c​t​i​v​i​t​e​i​t​/​f​o​s​s​i​e​l​e​n​e​x​p​e​d​i​t​i​e Daarna gaan we het strand op op zoek naar arche­ol­o­gis­che en pale­on­tol­o­gis­che schatten.

Waar? Future­Land, Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam

Haven­num­mer 8360

Voor wie? Voor iedereen leuk, jong en oud(er). Ook voor niet-​leden

Hoe laat? We vertrekken om 9.00 uur van De Heiman­shof. Mensen die recht­streeks gaan moeten om 10.30 uur bij het infor­matiecen­trum zijn. We rij­den rond 13.00 uur weer naar huis.

Kosten: Voor leden, dona­teurs en spon­soren van De Heiman­shof is de excur­sie gratis. Niet-​leden betalen € 7,50/kinderen € 2,50.

Trans­port: We gaan met auto’s. Als je wilt meer­i­j­den, zet dat op de inteken­li­jst. Heb je een auto, geef dan aan hoeveel mensen met jou mee kun­nen rij­den. Als je meer­i­jdt, betaal je mee in de ben­zinekosten (€ 5 pp).

Con­tact­per­soon tij­dens excur­sie: Ans Röling, tele­foon 06 20002896