Delen

egel met kattenvoerHi Stru­inkids,

Ein­delijk begint het een beetje win­ter te wor­den. Leuk he, die sneeuw! Maar veel dieren vin­den het min­der leuk. Als de grond hard wordt door de vorst en de sloten dicht vriezen, hebben vogels, egelt­jes (ja, ze zijn nog wakker!), muizen en andere beestjes het moeil­ijk om eten te vin­den. En de vis­sen en kikkers in de vijver kri­j­gen het moeilijk.

Op zondag 24 jan­u­ari gaan wij ze een handje helpen.

winterhapje voor de dieren

We gaan aller­lei lekkere hap­jes maken voor de vogels, de egelt­jes voeren in De Heiman­shof en schuilplek­jes in elkaar knut­se­len. We bedenken samen wat we alle­maal kun­nen doen in onze eigen tuin om de dieren de win­ter door te helpen. Doe je mee? Wat je maakt mag je mee naar huis nemen, en we hangen wat op in De Heiman­shof voor onze vriend­jes daar.

Hoe laat en waar?

We begin­nen om 13.00 uur in De Kijk­doos op De Heiman­shof en kijken dan eerst naar leuke film­p­jes over hoe dieren over­leven in de win­ter. Dan doen we een spel­letje in de tuin en gaan daarna aan de slag in de tro­pis­che kas. Je kri­jgt er lekkere warme choco­lademelk met wat lekkers. We stop­pen om 15.30 uur.

Wat neem je mee?

  • Een grove naald met een dik oog om de doppinda’s aan een draad te rijgen.
  • Lege sap– of melk­pakken (12 liter of max 1 liter), muffin/​cupcake vorm­p­jes; alles wat je leuk lijkt om een eet­bol­letje van te maken.
  • Lege sinaas­ap­pel­net­jes
  • Als je een houder wilt maken voor een potje vogelpin­dakaas, neem dan zelf dat potje pin­dakaas mee (let op: dit is anders dan de pin­dakaas voor mensen. Moet zon­der zout en met onge­brande pinda’s zijn).

Help je mee?

Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken., je mag gerust iemand meen­e­men die dit ook leuk vindt.