Delen

Op 12 maart is het NLdoet, dat is de groot­ste Ned­er­landse vri­jwilliger­s­ac­tie: op meer dan 9000 plekken steken bijna een half miljoen mensen de han­den uit de mouwen. En wij gaan met de stru­inkids en (groot)ouders ook meedoen.

Oefenen met zagenWe wor­den ont­van­gen bij de boswachters van het Groe­nen­daalse Bos in Heem­st­ede waar Franke ook regel­matig werkt. Het Groe­nen­daalse Bos is heel groot (50 x De Heiman­shof) en de mooie oude bomen die daar staan zijn meer dan 100 jaar oud. Maar een paar soorten maken een hele­boel klein­t­jes, vooral esdoorns en beuken. Wij gaan de boswachter helpen om de mooie oude bomen weer ruimte te geven. En op de plekken die vrij komen gaan we leuke bol­let­jes planten, die we elders uit het bos verza­me­len. En natu­urlijk gaan we ook leuke plek­jes in het bos verken­nen. De Boswachters en Franke weten ook veel over de eekhoorn­t­jes, de pad­den­stoe­len en andere bij­zon­dere planten en dieren die daar leven. Het wordt een dag waarop er ook ‘klim­bomen’ en ‘takken­ril­dansen’ aan de orde komen.

Hoe laat en waar?

We verza­me­len om half 10 op De Heiman­shof of om 10 uur bij de 2e ingang van de kinder­boerderij Groe­nen­daal (Burg. van Rap­part­laan). In principe wordt gew­erkt tot 15 uur en dan gaan we wat drinken in een restau­rant, maar je mag ook tot 13 uur meedoen.

Wat neem je mee?

Trek laarzen of ste­vige schoe­nen en oude warme kleren aan. Als je in de mid­dag ook wilt helpen, neem dan ook boter­ham­men mee voor je lunch. Van ons krijg je thee of limonade.

Opgeven voor NLdoet

Geef je snel op via een Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken.. Con­tact deze dag is Ans: 06 20 00 28 96.
Zeker op NLdoet mag je ook andere mensen meen­e­men om een keer ken­nis te maken!