Delen

Start van het Struinkids moestuinseizoen 2016Het nieuwe Stru­inkids­seizoen is met een grote groep van start gegaan. Zo’n 25 kinderen en oud­ers hebben de eerste zaden in de grond gestopt.

De eerste les waren de tuin­bo­nen aan de beurt en vorige week gin­gen de aar­dap­pe­len (Fries­lan­der en Agria) de grond in. De kids onder­zochten het ver­schil tussen bollen (zoals de bloem­bol) en knollen (aardappelen).

Ans vertelt over de bollen en de knollen

Doe ook mee!

Er zijn nog enkele tuin­t­jes beschik­baar voor kinderen die samen met hun (groot)ouder willen leren moes­tu­inieren. Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken., of kom a.s. woens­dag langs rond 13.45 uur.


De Stru­inkids gin­gen afgelopen zondag ook op excur­sie. Hier het ver­slag van Amber, Jenna en Esther Koens.

Bezoek his­torisch museum Hoofd­dorp en stru­inen door het Haar­lem­mer­meerse bos

Op zondag 3 april

Van­mid­dag zijn we eerst naar het museum geweest. We keken eerst met een film over het ontstaan van de Haar­lem­mer­meer waar wij nu wonen. Vroeger was dit alle­maal water. De water­wolf.
Met een speur­tocht gin­gen we door het museum op zoek naar antwo­or­den. In een huis van vroeger met bed­st­ede, een oude school, een tim­mer­w­erk­plaats en er was ook een vlieg­tu­ig­cock­pit.

Daarna lekker naar buiten. Franke en Ans namen ons mee. We hebben vogels proberen te herken­nen aan hun eigen gelu­idje. Insecten­pad gelopen, er vlo­gen veel vlin­ders. Een heel mooi insecten­ho­tel bekeken. Wist je dat de bij de vrouwt­jes­larve veilig achterin legt met man­net­jes­larve ervoor?

Daarna nog even de speel­tuin in en een lekkere koek.

Excursie struinkids op 3 april 2016 Excursie struinkids op 3 april 2016 Excursie struinkids op 3 april 2016 Excursie struinkids op 3 april 2016 Excursie struinkids op 3 april 2016 Excursie struinkids op 3 april 2016 Excursie struinkids op 3 april 2016