Stru­inkids gaan een­den en ganzen spotten

Delen

Heb jij wel eens van smien­ten of win­ter­tal­ing geho­ord? Dat zijn soorten een­den die je in de zomer nauwelijks ziet in Ned­er­land maar wel in de win­ter. Ze komen meestal uit het Noor­den (Noor­we­gen, Zwe­den) waar ze in de zomer broe­den. Daar vin­den ze het nu te koud en daarom komen ze bij ons over­win­teren. We noe­men ze ‘wintergasten’.

Zater­dag 20 feb­ru­ari gaan we naar het ‘Landje van Gei­jsel’ dat ligt in de Holen­drechter– en Bullewijk­er­polder, vlak bij Oud­erk­erk. Er is daar een boer, meneer Gei­jsel, die de win­ter­gas­ten en de trekvo­gels die over ons land vliegen, wil helpen. Hij zet zijn wei­lan­den een beetje onder water zodat de dieren daar kun­nen eten en rusten. Vanuit een mooie schuur kun­nen we de een­den en vogels van dicht­bij zien. Zeker met de mooie vogelk­ijk­ers die we mee gaan nemen. Natu­urlijk neem je ook je eigen ver­rek­ijker mee. Dan kun­nen we zien wie van jul­lie de beste vogelspot­ter is!

Hoe laat en waar?

Vertrek: 9.00 uur vanaf De Heiman­shof.
Het is ruim een half uur rij­den, het laat­ste stuk door de mooie polder lang de Ams­tel (zie kaartje). We zijn tussen 11.30 en 12.00 terug.
Als je dat leuk vindt, kan je dan in de mid­dag mee­helpen op De Heiman­shof met aller­lei klus­jes. Of de Green­Teens onder­s­te­unen die van 19 t/​m 21 feb­ru­ari zichzelf laten opsluiten in de boomhut om geld bij elkaar te kri­j­gen voor het vernieuwen van het bomenlabyrint.

Wat neem je mee?

  • Een ver­rek­ijker
  • Trek lekkere warme kleren aan en zet een muts op. Het kan flink waaien in de polder.
  • Als je een vogel­gids hebt, neem die dan mee.

Als je in de mid­dag ook wilt helpen, neem dan ook boter­ham­men mee voor je lunch. Van ons krijg je thee of limon­ade. Wij zor­gen voor warme choco­lademelk en koffie/​thee en een koekje in de vogel­hut. Je mag gerust iemand meen­e­men die vogels spot­ten ook leuk vindt.

Ja, ik kom mee!

Geef je snel op via een Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken..
Con­tact­num­mer tij­dens deze excur­sie is de mobiel van Ans 06 2000 2896.