Open­ing Stru­inkids moestuinseizoen

Delen

Op woens­dag 22 maart start de span­nende ont­dekkingsreis door de natuur. Dan gaat het Struinkids-​moestuinseizoen weer van start. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kun­nen lid wor­den van de Stru­inkids. Woens­dags van 14.00 tot 15.30 leren ze spe­len­der­wijs zelf groen­ten zaaien/​planten, ver­zor­gen en oog­sten en lekker ope­ten. En daarna kun­nen ze in de span­nende stru­in­tuin en in de boomhut met het bomen­pad spelen.

De verdel­ing van de tuin­t­jes is op woens­dag 22 maart om 14.00 uur. Kinderen tot 10 jr hebben een begelei­der nodig (ouder, grootouder of …)

Kinderen leren spe­len­der­wijs zelf groen­ten zaaien/​planten, ver­zor­gen en oog­sten en lekker ope­ten. Maar dat niet alleen. Ze gaan ook zelf op onder­zoek uit.

Hoe groeit een aar­dap­pel eigen­lijk? Wat is fenolo­gie? Hoe leven vogels? Wat zit er alle­maal in de sloot? Hoe maak je pom­poen­soep? En een pizza bakken in de pizza-​oven; dat mag je ook uitproberen.

Bij de Stru­inkids leer je ook hoe je van je groen­ten lekker eten kunt maken, zoals pom­poen­soep, chip­jes van aar­dap­pel en cour­get­tekoek­jes. Iedere club­mid­dag wordt afges­loten met een ver­lot­ing, vaak een ver­rass­ing en limonade.

De Stru­inkids gaan ook iedere maand gezel­lige en span­nende din­gen doen buiten de tuin. We gaan mee jonge vogelt­jes bek­ijken in nestkast­jes, appel­moes maken, vleer­muizen zoeken en op herten­sa­fari in de Waterleidingduinen.

Kinderen die tuinieren niet zo leuk vin­den, maar wel op avon­tuur willen, kun­nen ook lid wor­den van de Struinkids.

Het lid­maatschap kost € 25,- voor een heel jaar. De verdel­ing van de tuin­t­jes is op woens­dag 22 maart om 14.00 uur. Wees op tijd, dan kun je het beste tuin­tje uit­zoeken! En als je goed je best doet kun je met turbo tuinieren wel voor €250 aan groente en fruit pro­duc­eren. Meer infor­matie op de tuinieren pag­ina. Voor nog meer infor­matie en aan­meld­ing kunt u terecht bij Ans Röling, Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken. tele­foon 06 20002896.