Samen buiten

We ont­van­gen graag bezoek­ers in onze mooie, ecol­o­gisch ver­ant­wo­orde natu­ur­tuin, waar je meer dan 800 soorten wilde planten in hun natu­urlijke omgev­ing kunt bekijken.

We werken er met vele vri­jwili­igers onder begelei­d­ing van onze beheerder Jan en organ­is­eren aller­lei activiteiten om onze liefde voor de natuur over te dra­gen. Wordt lid van onze verenig­ing !


Vri­jwilligers bij het open­ing­shek op een werkzaterdag

Nieuws uit de tuin

Warmte gecom­bi­neerd met regen. Het was ideaal groei­weer afgelopen weken en dat zien we in de tuin. Alles lijkt dubbel­hard te groeien. Grote stukken zijn al uit­ge­bloeid en zijn daarom gemaaid. Ook de heggen hebben een extra snoeibeurt gehad. De eerste gra­nen zijn geoogst.

We zijn ges­tart met de ren­o­vatie van de zoute bak die overgenomen was door ongewenst groen. Verzilt­ing is een toen­e­mend prob­leem in Haar­lem­mer­meer. In deze bak willen we laten zien welke gewassen goed kun­nen over­leven in zilte omstandighe­den. Henk Nijen­huis, ecoloog en voor­ma­lig beheerder van De Heiman­shof, zal op 27 sep­tem­ber in De Heiman­shof een lez­ing geven over verzilt­ing. I.v.m. corona is aan­meld­ing ver­plicht op Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken.

Er is ook een start gemaakt met de ver­huiz­ing van de voor­beeld­tuin die nu nog naast de zoute bak ligt.

Meer nieuws uit de tuin kunt u lezen in nieuws­brief van augus­tus.