Samen buiten

We zien graag bezoekers in onze mooie, ecologisch verantwoorde natuurtuin in Hoofddorp waar je meer dan 800 soorten wilde planten in hun natuurlijke omgeving kunt bekijken. We hebben ook een avontuurlijke speelplaats voor kinderen, de struintuin.

Met vele vrijwiliigers werken we onder begeleiding van onze beheerder Jan en organiseren we allerlei activiteiten om onze liefde voor de natuur over te dragen. Steun onze vereniging en word lid!


Vrijwilligers bij het openingshek op een werkzaterdag

Lezing: Verzilting in Haarlemmermeer onomkeerbaar

Op zondag 24 oktober houdt Henk Nijenhuis een lezing over de verzilting in Haarlemmermeer. Het water in de sloten van Haarlemmermeer wordt steeds zouter. Waar komt dat vandaan en wat betekent dit voor de toekomst? 

Henk Nijenhuis, voormalig polderecoloog van de gemeente Haarlemmermeer, gaat in op de vroegste geschiedenis van de droogmakerij en de opbouw van de bodem. Misschien verergeren wij als mensen het probleem wel. Maar wellicht kunnen wij met een slimme aanpak de verzilting vertragen of zelfs gebruiken voor bijzondere teelten. Bijvoorbeeld een groentesoort dat al gezouten is voordat je het in de pan gooit. Of komen er kansen voor andere landbouwgewassen of zelfs zeldzame natuurgebieden met brakke biotopen. Met zijn verhaal wil Henk Nijenhuis laten zien hoe wij ons in Haarlemmermeer moeten voorbereiden op een andere toekomst.

Praktische informatie 

De lezing begint om 14.30 uur in bezoekerscentrum De Kijkdoos in De Heimanshof. De toegang is gratis. 
Aanmelden voor de lezing is verplicht in verband met de Coronaregels. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.