Vrijwilligers bij het openingshek op een werkzaterdag

Bezoek is welkom in De Heimanshof, de mooie heemtuin in Hoofddorp met meer dan 800 soorten wilde planten en een speelplaats.

Met vele vrijwiligers werken we samen met de beheerder in de tuin en organiseren we allerlei activiteiten om onze liefde voor de natuur over te dragen. Steun onze vereniging en word lid!

Speciale dag voorjaarsbloeiers in De Heimanshof

Sneeuwklokjes, anemonen, narcissen, aronskelken, speenkruid, vingerhelmbloem. Deze en vele andere voorjaarsbloeiers schieten momenteel de grond uit.

Op 10 april organiseren De Heimanshof en IVN werkgroep Haarlemmermeer samen een speciale dag over deze bloemen die het voorjaar kleur geven. Vanaf 13.00 uur kunt u tientallen soorten in bloei zien.  Bezoekers kunnen meer te weten komen over deze planten tijdens een rondleiding en een bezoek aan de tentoonstelling in het informatiecentrum van De Heimanshof. Ter voorbereiding kunt u alvast het filmpje bekijken dat vorig jaar over de voorjaarsbloeiers in De Heimanshof gemaakt is.

In de tentoonstelling zijn naast de gewone informatie over de voorjaarsbloeiers ook verrassende weetjes te vinden over het gebruik van deze planten.

Bezoekers die lid worden van De Heimanshof en/of IVN ontvangen een welkomspakket van een aantal voorjaarsbloeiers zoals daslook, armbloemig look, driekantig look en zwartmoeskervel. De looksoorten zijn eetbaar bijvoorbeeld in de sla of als basis voor een pesto. Zwartmoeskervel kan in de soep.