Vrijwilligers bij het openingshek op een werkzaterdag

Bezoek is welkom in De Heimanshof, de mooie heemtuin in Hoofddorp met meer dan 800 soorten wilde planten en een speelplaats.

Met vele vrijwiligers werken we samen met de beheerder in de tuin en organiseren we allerlei activiteiten om onze liefde voor de natuur over te dragen. Steun onze vereniging en word lid!

Wereldreis in de kassen van De Heimanshof

Reis om de wereld

Reis door de tropen, de woestijn en het mediterrane klimaat in onze kassen. Maak kennis met de prachtige rode lampenpoetsersplant, wurgboom, drakenbloedboom, olifantspoot, paradijsvogelbloem, schoonmoedersstoel en vele andere bijzondere kasplanten.

Over de kassen

In de kassen zijn planten te vinden waarvan de vruchten in ieder huishouden terug te vinden zijn. Denk daarbij aan koffie, citrusvruchten, druiven, banaan en vijg. Maar wist u ook dat de manukaplant al door de Maori werd gebruikt als voedsel, medicijn en om gereedschap en kunst van te maken?  En dat papyrusriet niet alleen voor het maken van papier gebruikt werd maar ook voor dakbedekking? Lees er alles over op de nieuwe informatieborden.

De kassen zijn op het oog een vreemde eend in de heemtuin, maar historisch verklaarbaar.

Het terrein van De Heimanshof was vroeger de gemeentelijke stadskwekerij en in de kassen werden kantoorplanten gekweekt. Na overdracht aan De Heimanshof zijn de kassen omgebouwd om les te geven aan schoolkinderen over klimaten, de herkomst van producten die wij dagelijkse gebruiken en de verre weg die deze moeten afleggen naar Nederland.

Meer informatie over de kassen vind je op deze website onder de tuin/landschappen de kassen. Dezelfde informatie is ook te vinden met de QRcode op het bord bij de ingang.