Vrijwilligers bij het openingshek op een werkzaterdag

Bezoek is welkom in De Heimanshof, de mooie heemtuin in Hoofddorp met meer dan 800 soorten wilde planten en een speelplaats.

Met vele vrijwiligers werken we samen met de beheerder in de tuin en organiseren we allerlei activiteiten om onze liefde voor de natuur over te dragen. Steun onze vereniging en word lid!

Welkome bijdrage van het Groen Fonds

De Heimanshof heeft een bijdrage van € 5.000 ontvangen uit het Betrekken bij Groenfonds van Landschap Noord-Holland. Het geld is bestemd voor de renovatie van de kruidentuin. Het Betrekken bij Groen Fonds financiert projecten die betrokkenheid van mensen bij natuur of vrijwilligerswerk in het groen aanmoedigen. Meer info op de website van Landschap Noord Holland.

Buxusmot

De buxussen die de perkjes met kruiden afscheiden zijn kaalgevreten door de buxusmot. Zij moeten vervangen door soorten die niet gevoelig zijn voor de mot. Bovendien zullen de perkjes nieuwe grond en een aantal nieuwe kruiden krijgen.

De eetbare stad

In de omgeving van de kruidentuin en schooltuinen zullen ook fruitdragende struiken geplant worden. Dit deel van de tuin krijgt het thema 'De eetbare stad' waarin ook weer lessen voor de bezoekende scholen worden georganiseerd.