Vrijwilligers bij het openingshek op een werkzaterdag

Bezoek is welkom in De Heimanshof, de mooie heemtuin in Hoofddorp met meer dan 800 soorten wilde planten en een speelplaats.

Met vele vrijwiligers werken we samen met de beheerder in de tuin en organiseren we allerlei activiteiten om onze liefde voor de natuur over te dragen. Steun onze vereniging en word lid!

Nieuws uit de tuin

De nieuwsbrief van juli is uit met natuurlijk een terugblik op het gezellige zomerfestival, thema: 'Maak je tuin klaar voor de toekomst'.

Eetbare Stad

Het project 'De eetbare stad' is van start. Dit project houdt in dat de kruidentuin wordt gerenoveerd en er worden inheemse fruitstruiken aangeplant langs de paden rondom de kassen en bij de Struinkidstuintjes. De eerste zware klus was de acht betonnen bakken uit te graven die voor de kassen stonden. De volgende klus is om de door mot aangevreten buxushaagjes in de kruidentuin te vervangen door de japanse kardinaalsmuts. Daarvoor moeten de kruiden worden uitgegraven en ingekuild, de grond vervangen, de nieuwe haagjes geplant en de kruiden teruggezet.

Schooltuinseizoen afgelopen

De schoolklassen sluiten hun moestuinseizoen af en de oogst kan mee naar huis genomen worden. Ze hebben geleerd hoe je moet zaaien, planten, verzorgen en oogsten. Het was nog even erg druk, leuk! Als de tuintjes straks leeg zijn, worden ze deels gebruikt voor het inkuilen van de kruiden uit de kruidentuin. Ook worden groenten ingezaaid voor het Fête de la Nature dat we op 4 september vieren.

Meer nieuws uit de tuin in de nieuwsbrief van juli.