Vrijwilligers bij het openingshek op een werkzaterdag

Bezoek is welkom in De Heimanshof, de mooie heemtuin in Hoofddorp met meer dan 800 soorten wilde planten en een speelplaats.

Met vele vrijwiligers werken we samen met de beheerder in de tuin en organiseren we allerlei activiteiten om onze liefde voor de natuur over te dragen. Steun onze vereniging en word lid!

Fête de la Nature 3 en 4 sept

Feest van de natuur

De natuur  inspireert, verwondert, geneest en maakt je blij. In Nederland vieren we van 2 t/m 4 september dat de natuur een feestje waard is. In de Haarlemmermeer doen we dat op 3 en 4 sept in De Heimanshof, een samenwerking van De Heimanshof, IVN Haarlemmermeer, NMCX en andere groene organisaties verenigd in het platform Groen Haarlemmermeer.

Kijk door de ogen van de natuurfotograaf en tekenaar. Neem een bosbad. Ervaar de natuur vanuit een hangmat. Leer hoe je samen met de natuur gevolgen van de klimaatverandering het hoofd kan bieden. Proef, ruik en geniet van al het voedzame van de natuur. ‘Feesten mét de natuur’ is van 13.00 tot 17.00 uur.

Programma zondag

Watertafel en de Tegeltuin, Groene Tuin

Bij de watertafel en de opstelling “Tegeltuin, Groene Tuin” van NMCX, ervaar je hoe een groene tuin helpt om wateroverlast te voorkomen en onder andere zorgt voor meer koelte en genot. Ook bij de actie ‘Meer biodiversiteit, help jij een handje’ draait het om vergroenen, maar dan in je eigen straat of buurt. Deelnemers adopteren een boomspiegel of geveltuin en verfraaien deze met bloemen en planten. Dit is mooi voor het oog, maar trekt ook meer dier- en insectensoorten aan, zoals bijen, vlinders, vogels, egels.

Wandeling IVN Haarlemmermeer

IVN Haarlemmermeer laat in een wandeling rondom De Heimanshof zien dat natuur overal is, als je er maar oog voor hebt. Stoepplantjes zijn zeker de moeite van het bekijken waard.

In De Heimanshof

In De Heimanshof is er van alles is te doen of juist niks doen door in een hangmat te luisteren naar de tuin of te genieten van prachtige natuurfoto’s. Maak een wandeling en zie hoe de natuur zich klaarmaakt voor de komende herfst en winter. Neem een bosbad en ervaar de helende werking van het bos. Kruiden Marie vertelt hoe kruiden uit de tuin van je maaltijd een waar feest kunnen maken.

Creatief

Je kan de natuur als achtergrond zien maar juist ook het hoofdonderwerp van de creativiteit met foto’s, tekenen en schilderen. Amstelring vrijwilligers laten graag zien hoe je met dotpainting prachtige natuurschilderijtjes maakt.

Workshop zaadbommetjes

Volg de workshop over het maken van zaadbommetjes. Zo kan je bijdragen aan alle bloemen voor de bestuivers in de regio en is het een leuk knutselwerkje. Hierbij staat ook een infostand over bijen en biodiversiteit voor volwassenen/ouders, zo leer je meer over deze waardevolle relaties op wel een hele mooie plek.

Bonenproject

Zie hieronder

Verder...

Op de facebookpagina van Groen Haarlemmermeer (www.groenhaarlemmermeer.nl)  laten we in verschillende posts meer zien van wat er te beleven is op deze feestdag.