Vrijwilligers bij het openingshek op een werkzaterdag

Bezoek is welkom in De Heimanshof, de mooie heemtuin in Hoofddorp met meer dan 800 soorten wilde planten en een speelplaats.

Met vele vrijwiligers werken we samen met de beheerder in de tuin en organiseren we allerlei activiteiten om onze liefde voor de natuur over te dragen. Steun onze vereniging en word lid!

Bonenproject in De Heimanshof

Tijdens het feest met de natuur op zondag 4 september laten we ook graag zien op welke manieren we met de natuur samenwerken. Een goed voorbeeld is ons bonenproject

Diversiteit van oude rassen

De Heimanshof doet mee met een Europees onderzoeksproject agrobiodiversiteit. Oude bonenrassen worden door onderzoekers bewaard in diverse grote collecties (‘genenbanken’) in verschillende Europese landen. De diversiteit van deze oude rassen is belangrijk voor de nu nog onvoorspelbare toekomst. Het is vaak onbekend hoe deze rassen reageren op het Nederlandse klimaat. Wij voeren onze Hoofddorpse waarnemingen in via de “Increase Citizen Science App”. Citizen science (burgeronderzoek) is ook een manier om bredere interesse te wekken voor dit monnikenwerk. Wilt u ook meedoen? Dat kan gewoon! Zelfs in een balkontuin!

Natuurorganisaties en burgeronderzoeken

Nederland kent veel natuurorganisaties die burgeronderzoek stimuleren. Soortenorganisaties zoals Floron voor planten en de Vlinderstichting voor vlinders werken samen om alledaagse en bijzondere waarnemingen goed vast te leggen en toegankelijke te maken voor wetenschap en samenleving.