Vrijwilligers bij het openingshek op een werkzaterdag

Bezoek is welkom in De Heimanshof, de mooie heemtuin in Hoofddorp met meer dan 800 soorten wilde planten en een speelplaats.

Met vele vrijwiligers werken we samen met de beheerder in de tuin en organiseren we allerlei activiteiten om onze liefde voor de natuur over te dragen. Steun onze vereniging en word lid!

Start opening zomerseizoen en kruidenfeest

Op zondag 7 mei start het zomerseizoen in de tuin met speciale aandacht voor gebruiksmogelijkheden van kruiden.

De kruidentuin is afgelopen jaar volledig gerenoveerd.

De tuin gaat open om 13.00 uur.

Kruidenfeest

Vanaf 13.30 uur zijn er rondleidingen door de tuin en kun je op diverse plaatsen ruiken en proeven. Er zijn proeverijen van theeën en pesto’s, gemaakt van kruiden uit de tuin.  Bezoekers mogen een potje daslook, armbloemig look, driekantig look en zwartmoeskervel meenemen voor hun eigen tuin of buurttuin. Kinderen kunnen zaadbommetjes maken en mee naar huis nemen. Zij mogen ook zeep maken van klimop en daar hun handen mee wassen.

Wist je dat...

Overal om ons heen staan kruidachtige planten waar we zo aan voorbijlopen. Of we halen ze weg omdat we ze ongewenst – onkruid – vinden. Veel van die kruiden zijn echter heel goed te gebruiken in de keuken, bij gezondsheidsproblemen, het verven van kleding of voor geurzakjes. Wist je dat je van salie en rozemarijn haarlotion kan maken? Dat het ‘onkruid’ heermoes een enorme voedingsbron is voor je tuin? Ontdek meer over kruiden!