Vrijwilligers bij het openingshek op een werkzaterdag

Bezoek is welkom in De Heimanshof, de mooie heemtuin in Hoofddorp met meer dan 800 soorten wilde planten en een speelplaats.

Met vele vrijwiligers werken we samen met de beheerder in de tuin en organiseren we allerlei activiteiten om onze liefde voor de natuur over te dragen. Steun onze vereniging en word lid!

Lezing: het kustlandschap

De Heimanshof is in een transitie van een groot aantal (kleine) biotopen naar een overzichtelijker aantal landschappen.

Het kustlandschap in De Heimanshof

De overgang van verschillende 'duinen' naar een Kustlandschap was het eerste dat werd aangepakt. Er is al twee jaar aan dit landschap gewerkt. En met succes!  Het bestaat uit duinen, een zilte kwelder en zoete duinvallei. Het zoute landschap is gecreëerd met een zeedijk.

Lezing en excursie

Op zondag 14 mei geven Jan van Steijn en Dick Gatsonides om 14:30 uur een lezing over het kustlandschap. Aansluitend is er een excursie naar dit landschap. Jan is onze beheerder en Dick is vrijwilliger en lid van de werkgroep Tuin.

Zij nemen u mee op reis door de ontwikkeling van dit landschap in de heemtuin. Welke planten voelen zich fijn op het duin of direct aan de kust onder zilte omstandigheden? En hoe is het mogelijk dat in de duinpannetjes zoet water is en heel andere planten verschijnen?

Toegang is gratis.