Struinkids

Bij de Struinkids kun je lekker buiten bezig zijn met je handen in de grond. Zaaien, verzorgen, oogsten en proeven. Samen avonturen beleven tijdens spannende en leerzame excursies. Slapen in een boomhut, dierenhuisjes bouwen en sterrenkijken. Je kunt het allemaal meemaken als je lid wordt van de Struinkids. De kinderen komen iedere woensdagmiddag op de tuin en leren samen met een (groot)ouder/begeleider groenten verbouwen in hun eigen moestuintje.

Leeftijd en lid worden

Je kunt meedoen met de Struinkids als je tussen 9 t/m 11 jaar oud bent.

We komen elke woensdagmiddag bij elkaar van 14.30 tot 16.00 uur.

Lidmaatschap kost 25 euro per jaar. Dit is inclusief zaden en gebruik van materialen.

Vul het formulier in om lid te worden. Ons rekeningnummer is NL06INGB0005729896 t.n.v. Vriendenkring De Heimanshof.

 

  

 

 

MAART 2023: OPENING NIEUW STRUINKIDS MOESTUINSEIZOEN. DOE MEE!

Woensdag 29 maart 2023 starten we om 14.30 uur onze spannende ontdekkingsreis door de natuur in De Heimanshof in Hoofddorp.

Je leert spelenderwijs zelf groente zaaien en planten, verzorgen en oogsten en lekker opeten. Maar dat niet alleen! Je gaat ook zelf op onderzoek uit. Hoe groeit een aardappel eigenlijk? Hoe leven vogels? Wat zit er allemaal in de sloot? Hoe maak je pompoensoep? En een pizza bakken in de pizza-oven? Dat mag je ook uitproberen.

Kinderen tussen de 9 en 11 jaar kunnen lid worden van de Struinkids die op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur tuinieren. Iedere Struinkid krijgt een eigen tuintje, uitleg, zaadjes en plantjes en mag zijn oogst mee naar huis nemen. Je werkt samen met je (groot)ouder of andere volwassen begeleider. Bij de Struinkids leer je ook hoe je van je groenten lekker eten kunt maken, zoals pompoensoep en courgettekoekjes. Na het tuinieren kun je spelen in de spannende Struintuin, natuurontdektuin.

 

Er op uit

Ook gaan we 1 keer per maand met elkaar samen weg. We noemen dat een natuurexcursie.
Als je niet wilt tuinieren, kun je dus nog steeds lid worden van de Struinkids.

 

 

Moestuin

De moestuintjes van de Struinkids maken onderdeel uit van onze stoere natuurspeelplaats de Struintuin. Voor en na de clubbijeenkomst mag je daar lekker spelen. 

 

Wil je meer weten over de Struinkids?

De Struinkids zelf vertellen erover in hun promofilmpje.

Zij houden ook een blog bij over hun avonturen.

Meer weten? Kom langs of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.