Struintuin: Spelen midden tussen de natuur

   

  

Spelen en ontdekken

De Stru­in­tuin is een natu­uront­dek­tuin voor kinderen tot 14 jaar. Je kunt er midden tussen de natuur van alles ontdekken. Er zijn veel spannende plekjes zoals in de levende wilgenhut, de boomhut en het spiksplinternieuwe bomenpad. Deze loopt hoog boven de beek door het bos. In de Struintuin kun je lekker spelen met water en zand. Of op bomen klimmen en een evenwichtcircuit lopen. Je kan ook kleine beestjes zoeken onder stenen en balken. En op en rond de plantjes is ook van alles te zien aan bijtjes, vlinders, insecten en misschien wel een egeltje. Verder kun je ook een kijkje nemen in de bijenstal om te zien hoe de bijen leven en in en uit de bijenkasten vliegen. 

Voor de ouders is er een zitje onder de druif vanwaar ze zicht kunnen houden op de spelende kinderen. Het is natuurlijk ook een lekkere plek voor de kids om even uit te rusten van het spelen. 

Langs de natuurmuur van in totaal 75 meter staan bijzondere varens, vetplanten en muurplanten. Deze planten vormen een mooie natuurlijke omlijsting en elk seizoen is anders. In de natuurmuur is ook een vleermuizenkelder ingebouwd. De 8 meter hoge totempaal draagt de naam van de Struintuin en de wensen van onze Struinkids en vrijwilligers.    

Openingstijden:

De Struintuin is (gratis) toegankelijk als De Heimanshof open is, zie daarvoor de algemene openingstijden. Vanaf begin mei tot ongeveer 1 oktober is de Struintuin ook in het weekend open. Er zijn dan gastvrouwen/heren die toezicht houden en in het keukentje is er (tegen een kleine vergoeding) limonade, thee of koffie verkrijgbaar.

In de tuin gelden de volgende regels:

  • Kinderen tot 14 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van (groot)ouders/verzorgers.
  • Kinderen onder de 6 jaar mogen alleen met een volwassen begeleider in het bomenpad.
  • Ouders en/of begeleiders zijn altijd zelf verantwoordelijk voor hun kinderen en hun gedrag.
  • Betreden van de Struintuin en het gebruik van de natuurlijke ontdekobjecten is op eigen risico.
  • De Heimanshof is niet verantwoordelijk voor schade en gevolg en/of vervolgschade en ongevallen.
  • De Heimanshof draagt geen aansprakelijkheid voor beschadiging en/of kwijtraken van persoonlijke eigendommen.
  • Gooi je afval in de goede afvalbakken. Etensresten en lege flessen neem je mee naar huis.
  • Het water binnen de struintuin is NIET geschikt voor consumptie; in het keukentje is drinkwater verkrijgbaar.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan.